Skip to main content

KAZAN ZA RAKIJU PREVRTAČ OD 100L SA MEŠALICOM

KAZAN ZA RAKIJU PREVRTAČ OD 100L SA MEŠALICOM

Kazan za rakiju PREVRTAČ od 100l je idealan uređaj za proizvodnju rakije za sopstvene potrebe. Zbog čega je upravo on naprodvaniji proizvod iz naše ponude. Prevrtač radi po jednostavnom principu pražnjenja kazana, prevrtanjem kotla pomoću ručice koja je ugrađena na ložište. U okviru naše ponude možete pronaći veliki izbor dodatne opreme, koja čitav proces pečenja rakije čini lakšim, a sam proizvod kvalitetnijim.
105.000,00 RSD
115.000,00 RSD
Na stanju Kontakt: 024 572 713

Tehnička specifikacija

U ovu grupu proizvoda spadaju kazani za rakiju predviđeni za kućnu upotrebu I proizvodnju rakije u srednjim količinama.

Kazani prevrtači su veoma praktični prilikom destilacije voća (pečenje rakije) zbog jednostavnog punjenja I pražnjenja. Ložišta imaju ugrađenu ručku za preokretanje tj. prevrtanje gornjeg dela I na taj način se kotao prazni.

Proizvode se u varijantama sa ili bez mešalice. Jednostavna je priprema i rad. Dovoljna je jedna osoba u procesu pečenja rakije. Lako se transportuje i destilacija se može obavljati na veoma malim prostorima.

Dodatno se može poručiti bakarni cilindar umesto spirale, električna mešalica I sl.

Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom i parom izrađeni su od elektrolitičkog bakra visoke čistoće ( 99,99% ). Taj metal je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini i pozitivno deluju na ukus i miris destilata.

75 kg

Destilati dobijeni u našim kazanima su čistijeg mirisa i ukusa i iz njih izlazi najkvalitetnija domaća rakija.

Kompletan kazan za pečenje rakije sastoji se od:

Bakarnog kotla

Kotao je sud ugradjen u ložište, u kojem se voćna masa kuva. Tradicionalno ga izrađujemo od bakra. Da bi se sprečilo zagorevanje komine predvideli smo dva rešenja:

Prva opcija je kazan za rakiju bez mešalice. Ovaj tip kotla ima ugradjen bakarni umetak (rešetku) koji sprečava kontakt čvrstih delova komine sa dnom kazana a samim tim i zagorevanje sadržaja u kazanu tokom destilacije – preporučujemo ih za prepek.

Druga opcija je kazan sa mešalicom. Ovaj tip kotla ima ugrađenu ručnu (standard) ili električnu mešalicu. Izrađena je od mesinganih I prohromskih elemenata otpornih na dejstvo organskih kiselina koje se nalaze u komini. Okretanjem ručke, mešalica pre svega sprečava zagorevanje, doprinosi ravnomernijem zagrevanju ali I umanjuje penušanje komine u toku procesa destilacije tj. pečenja rakije. Mešalicu je potrebno okretati povremeno, na svakih 5-6 minuta, nekoliko okretaja. Okretanjem mešalice rizik od zagorevanja gotovo da ne postoji.

Kape (kapak)

Kapak je poklopac kazana za rakiju koja prihvata pare alkohola Iz komine koja vri I sprovodi je ( te pare ) u parovodnu cev tj. lulu.

Izrađena je od najkvalitetnijeg bakarnog lima I kruškastog je oblika. Na kapi je postavljen bimetalni termometar pomoću kojeg se prati rast temperature u kotlu. Spoj kape, kotla I cevi rešen je sistemom vodenog zaptivanja.

Ložišta

Kompletno je izrađeno od kotlovskog lima debljine 1,5mm, sa ojačanim rubovima, vratima i pepeljarom.

Prevrtači ili nagibna ložišta imaju ugrađenu ručku za preokretanje tj. prevrtanje gornjeg dela I na taj način se kotao prazni. Postavljeno je na tri nogice koje kazanu daju potrebnu stabilnost. Lakirano vatroopornim lakom.

Parovodne cevi (lule)

Parovodna cev ili Lula je cev koja spaja kapu kotla I hladnjak. Izrađena je od bakarne cevi prečnika 28mm x 1300mm dužine I služi kao predhlađenje u kojoj para počinje da se hladi. Spoj lule sa kupolom I hladnjakom rešeno je sistemom vodenog zaptivanja.

Hladnjaka (tabarke)

Hladnjak ili Tabarka je posuda za vodu izrađena od pocinkovanog (standard) ili prohromskog lima zapremine 330 litara. U tabarci je ugrađena spiralno savijena bakarna cev od 5 navoja. Po želji kupca u hladnjak je moguće ugraditi cilindar tj. kiler.

Profesionalna izrada vrhunskih
kazana za pečenje rakije,
od ruku iskusnih majstora.

Pogledajte kako izgleda naša proizvodnja